Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Museum

Udstillingen 'Thorvaldsens Apostle 200 år' i kirkens museum er åben til den 16. december 2021. Gratis adgang. 

Åbningstid: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11 til 16 – eller ved forespørgsel hos kirke- og kulturmedarbejder Susanne Torgard på e-mail: susanne@domkirken.dk

Bemærk: Udstillingen kan være lukket på grund af kirkelige handlinger. 

Det er muligt at bestille en omvisning i museet eller i kirken. En omvisning i dagtimerne koster 500 kr. og bestilles på e-mail: kontor@domkirken.dk

Om udstillingen

Udstillingen Thorvaldsens Apostle 200 år tager udgangspunkt i de store figurer, der står langs bænkerækkerne i Vor Frue Kirke: Bertel Thorvaldsens statuer af Apostlene. 

En del af udstillingen undersøger og viser, hvordan Bertel Thorvaldsen skabte figurerne, hvordan han fortolkede deres liv, og hvorfra han hentede sin inspiration. En del belyser, hvordan dette helt nye, religiøse rum, som Thorvaldsen og kirkens arkitekt C.F. Hansen skabte sammen, blev tidens store manifestation for den lutherske kirke. 

Når Thorvaldsens statuer i Vor Frue Kirke omtales, er rækkefølgen oftest Kristus og dernæst apostlene. Udstillingen forsøger at hive apostlene ud af Vor Herres skygge og give dem den fulde opmærksomhed. 

Derfor trækker udstillingen også̊ på det legendestof, der er skabt omkring de tolv, som for eksempel Peters grav i Rom, Jakobs grav i Santiago de Compostela eller Thomas og den indiske fyrste. Der er fokus på apostlenes forskelligheder, men også hvordan eftertiden har betonet deres egenart og skabt dem som forbilleder for det almindelige menneske. 

I udstillingen er der desuden en “hands on” del med marmor og bladguld, hellebarder og vandrestave, nicher og udklædning, hvor det er muligt at teste sig selv: Er jeg tillidsfuld og mild som Johannes; er jeg den, der vakler i troen og fornægter Jesus, som Peter gjorde det; er jeg som Thomas, der skal have bevis for alt, før troen finder vej – eller hvem er jeg? 

Læs mere om de 12 apostle i Vor Frue Kirke


Frivillig?!

Museets åbningstider varetages af frivillige medarbejdere. Kontakt kirke- og kulturmedarbejder Susanne Torgard på e-mail susanne@domkirken.dk eller telefon 61 61 62 20, hvis du har lyst til at deltage i arbejdet.