Museet åbner 11. maj 2020, med udstillingen 'Thorvaldsens religiøse relieffer'

Udstilling i anledning af 250-året for Bertel Thorvaldsens fødsel.

Nu skal Thorvaldsens relieffer frem i fokus. I Vor Frue Kirke tager hans Kristusfigur på alteret næsten al opmærksomheden, så man glemmer at se de fine relieffer. To af relieffer hænger tilmed i ’præsteværelset’ og i ’skriftestolen’, hvor man som almindelig turist eller kirkegænger ikke så let kommer ind.

I udstillingen bliver der med fotos, kopier og forarbejder mulighed for at komme lidt tættere på Thorvaldsen og hans arbejde med udsmykningen af Vor Frue Kirke. Her bliver relieffernes fortællinger lagt frem, så man kan følge historien om Jesu liv. Ikke helt fra hans fødsel, men fra den tid da Johannes Døberen stod i ørkenen og ved Jordans bredder og fortalte om Ham, der skulle komme, til den sidst dag, hvor Jesus selv måtte bære sit kors til henrettelsesstedet Golgatha. Alt dette er fortalt i reliefferne, fortalt på en udstrakt billedflade og fortalt i en iscenesættelse med flere deltagende bifigurer.  Først med opstandelse, omsat i Kristusfiguren på alteret og apostlene langs kirkens vægge, gav Thorvaldsen los og skabte de markante, fritstående skulpturer.

Det narrative bliver i reliefferne, i fladen, hvor bifigurer hjælper til en forståelse af scenen, medens vi som beskuere overfor den fritstående skulpturer, selv må træde til og tage del i den evigt foranderlige iscenesættelse i det forhold.

Udstillingen er åben fra 11. maj mandag til torsdag kl. 11 til 16, fredag og søndag kl. 12 til 16. Der kan være lukket på grund af kirkelige handlinger.

Museets åbningstider varetages af frivillige medarbejdere. Man kan kontakte Susanne Torgard på mail susanne@domkirken.dk eller telefon 61616220, hvis man har lyst til at deltage i det arbejde.

Det er muligt at bestille en omvisning i museet eller i kirken. En omvisning i dagtimerne koster 500,- kr. og bestilles på kontor@domkirken.dk

Butik

Museumsbutikken ligger i forlængelse af udstillingen i museet og har åbent når udstillingen er åben. Se nyheder i butikken

Udenfor åbningstid kontakt evt. Susanne Torgard i kirken eller på mail: susanne@domkirken.dk.