Lørdage i oktober og november kl. 12-12.30 - Fri entré

AMANDA MARIE MORTENSEN
5. OKTOBER KL. 12-12.30
Amanda Marie Mortensen er ét af Danmarks lysende unge orgeltalenter, der lige nu går i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun kan høres ved den første af efterårets matinéer lørdag den 5. oktober kl. 12.00

JOHAN SIGVARD JENSEN
12. OKTOBERKL. 12-12.30
Ved matinéen lørdag d. 12. oktober bliver der satfokus på den danske komponist Leif Kayser, som blev født for 100 år siden. Johan Sigvard Jensen, som til daglig er organist i Sions Kirke på Østerbro, spiller hans Recitativo et Inno. Desuden spiller han Maurice Duruflés opus 4 – Prélude, Adagio et Choral varié sur le Veni Creator.

MARK BAUMANN
19. OKTOBER KL. 12-12.30
Mark Baumann, som er 2. organist i Københavns Domkirke, er solist ved matinéen lørdag d. 19. oktober, hvor han spiller værker af Johann Sebastian Bach: Præludium og fuga c-mol BWV 564 og Schübler-koraler BWV 645-650.

LINDY ROSBORG
26. OKTOBER KL. 12-12.30
Charles-Marie Widors fantastiske musik høres jævnligt ved orgelkoncerter, men ikke så ofte symfoni nr. 2. Det rådes der bod på ved matinéen lørdag d. 26. oktober, hvor den opføres af Lindy Rosborg, der er organist i Københavns Domkirke.

HANNE KUHLMANN
2. NOVEMBER KL. 12-12.30
Der er igen musik af Leif Kayser på programmet ved matinéen lørdag d. 2. november, hvor domorganist Hanne Kuhlmann spiller hans Sonatine.

JØRGEN ELLEKILDE
9. NOVEMBER KL. 12-12.30
Budolfi Kirke i Aalborg har for nylig udnævnt Jørgen Ellekilde som ny domorganist, og nu kan han også høres i Københavns Domkirke ved matinéen lørdag d. 9. november kl. 12.

JONATHAN SIEVERS
16. NOVEMBER KL. 12-12.30
Der er besøg fra den andenside af gaden lørdag den 16. november, når den nye organist ved Sct. Petri Kirke er solist ved matinéen. Jonathan Sievers er uddannet ved Hamburger Musikhochschule og har været organist i Sct. Petri siden januar 2019. Ved matinéen i domkirken spiller han værker af Reger, Hindemith og Sjostakovitj.

HANNE KUHLMANN
23. NOVEMBER KL. 12-12.30
Domorganist Hanne Kuhlmann sidder igen ved orglet ved matinéen d. 23. november, og det bliver igen med musik af Leif Kayser – denne gang hans store orgelværkToccata sopra Ave Maria.

LISA HESSELBOM
30. NOVEMBER KL. 12-12.30
Den svenske organist Lisa Hesselbom har både en kandidat- og en mastereksamen fra Musikhögskolan i Malmö, og hun arbejder nu som organist i Ystad. Hun er gæstesolist ved matinéen i domkirken lørdag d. 30. november.