• Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 17. september 2021, Kl. 20:00 til kl. 23:00

Hvor er kvinderne? Det er temaet for en sanselig og eftertænksom aften i Københavns Domkirke.

Vi leder efter de forsvundne kvinder i Bibelen, i kirken og blandt Thorvaldsens apostel-skulpturer, der er som hentet ud af antikken, som er dette års tema for festivalen Golden Days.

Hør bl.a. forfatter Charlotte Rørth og feminist og samfundsdebattør Ekaterina Krarup Andersen sætte ord på, hvordan antikkens syn på kvinden har præget de kristne kvindefigurer og vores forestillinger om at være kvinde i dag.

Lad dig bevæge af kunstinstallationen ’Hjertet er døren’ af Dorte Krabbe, hør ’Latin a-loud’ med en Virgin Mary i hånden, gå bag om apostlene og læs om Bibelens oversete kvinder og liv op i et kirkerum badet i lys, billeder og lækre toner, når der bydes indenfor til en søgen efter og en hyldest til kvinden og det kvindelige.

Gratis adgang.

Arrangeret af Natkirken og Københavns Stift i samarbejde med Golden Days.

Golden Days: I Marias fodspor - de forsvundne kvinder
Sted Domkirken, Nørregade 8, 1165 København K