• Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 6. september 2019, Kl. 20:00 til kl. 23:59

Natkirken i vor Frue Kirke fylder 20 år. Se program nedenfor.

En fredag aften i september 1999 åbnede Natkirken for første gang dørene for det fænomen, som i dag har vokset sig til sin egen størrelse i dansk kirkeliv.

Dengang i 1999 gik fire kirker i Indre By sammen om at finansiere et åbent kirkerum i aftentimerne, hvor mennesker på deres vej gennem byen kunne søge indenfor i kirken for at søge ro, fordybelse, andagt og blive fanget af et øjebliks forundring over eksistensen under Guds blå Himmel.

Meningen var, at Natkirken og det åbne kirkerum i en fireårig prøveperiode skulle gå på skift mellem de fire citykirker, men da både succes og potentiale hurtigt viste sig, holdt menighedsrådet fast i det åbne kirkerum, og Natkirken i Vor Frue Kirke og to af de øvrige kirker udvidede projektet.

Her tyve år senere er der blomstret Natkirker op over hele landet, ja sågar i hele Europa, og Natkirken i Vor Frue Kirke er i dag blevet til en bred vifte af aftener og sideløbende aktiviteter, som indbyder til fordybelse.

Natkirken bygger både bro til det klassiske kirkeliv, men har også etableret sig som en nyskabende institution, der søger efter at indfange nutiden med den målsætning at møde det moderne menneskes søgen efter det større.

Hvorfor prædike på latin, når det er nemmere at tale med mennesker på modersmålet, spurgte Grundtvig engang for over 150 år siden.

PROGRAM:

Alle inviteres til at fejre Natkirken's 20 års fødselsdag fredag d. 6. september efter fredagsaltergangen og søndag d. 8. september efter højmessen ved i forhallen at kunne købe kaffe og kage til støtte for kirkens diakonale arbejde.

Desuden vil dj Mashti og Jean von Baden skabe drømmende fødselsdagsvibes fredag aften d. 6. september i Natkirkens åbningstid kl. 20-24.