Udgivet tor d. 13. maj 2021, kl. 00:15
Hjælp os med at begrænse smittespredning af coronavirus

Opdateret 3. juni 2021

For at forhindre smittespredning af coronavirus gælder en række forholdsregler i Vor Frue Kirke, som du kan læse mere om nedenfor. Vi henviser desuden til at alle tager hensyn til hinanden og følger personalets anvisninger i kirken.

I øjeblikket er kirkelige handlinger og aktiviteter i Vor Frue Kirke reduceret. Hold øje med vores kalender for opdateret program.

Kirken er åben for andagtsøgende inden for normal åbningstid, men der lukkes maksimalt 25 personer ind i kirken ad gangen. Der er lukket i kirkens museum, for turister og rundvisninger.

Morgenandagten afholdes som normalt og bliver sendt på DR P2 og DR2.

Kirkelige handlinger (f.eks. begravelse, konfirmation og bryllup) afholdes stadig.

Kirkekontoret er lukket for personligt fremmøde, men kan kontaktes via e-mail og telefon inden for normal åbningstid. Der er stadig mulighed for personligt fremmøde efter forudgående aftale.


Forholdsregler ved kirkelige handlinger (gudstjenester, vespere, mm.)

1) Du skal bruge mundbind i kirken. Når du sidder ned, kan du tage det af. Folk uden mundbind (eller gyldig grund) bortvises fra kirken.

2) Kirkegængere skal sætte sig/holde 1 meters afstand til hinanden. Det samme gælder for personale. Personer, der til dagligt er i tæt kontakt, f.eks. medlemmer af den samme husstand, kan sidde med normal afstand til hinanden.

3) Kirkegængere må igen synge med under gudstjenester og andre kirkelige handlinger, men her gælder afstandskravet på 2 meter

4) Brug håndsprit, når du kommer og går.

5) Til nadver (under gudstjenester og fredagsaltergang) vil der blive taget en række forholdsregler. Følg personale og præstens anvisninger i kirken.  

6) Der er ingen adgang for personer med symptomer på sygdom med coronavirus, som i stedet opfordres til at isolere sig i hjemmet og kontakte egen læge. Læs mere på www.coronasmitte.dk

Følg desuden altid personalets anvisninger og hjælp os med at passe på hinanden.


Morgenandagten på P2 & DR2

Morgenandagten afholdes og transmitteres på DR P2 og DR2. Der er adgang til kirken, men en række forholdsregler gælder. Se ovenfor. 


Kontakt kirkens præster eller en kirke- og kulturmedarbejder

Du er altid velkommen til at kontakte en af kirkens præster eller en af vores kirke- og kulturmedarbejdere, som står til rådighed for samtaler, mm. Skriv eller ring til: 

Kontaktoplysninger på kirkens præster - klik her

Susanne Torgard
Kirke- og kulturmedarbejder
Tlf. 61 61 62 20
E-mail: susanne@domkirken.dk

Lotte Schriver
Kirke- og kulturmedarbejder
Tlf. 61 61 62 26
E-mail: lotte@domkirken.dk


Følg kirken på Facebook

Hold dig opdateret og følg med i livet i og omkring kirken på vores Facebook-profil - klik her


Foto af Vor Frue Kirke fra oven: Indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Skråfoto, januar 2019.

Kategorier Aktuelt