Udgivet tir d. 18. jun 2019, kl. 10:25

Lørdag den 15. juni 2019 fyldte Dannebrog 800 år. Det blev markeret ved en festgudstjeneste i Vor Frue Kirke. Nedenfor kan du læse et lille uddrag af biskop Peter Skov-Jakobsens prædiken:

Det religiøse er ikke kun samtalen om det hinsidige – det er i høj grad en samtale om hverdagen, og dermed også en del af hjemstavnen.

Vi kan derfor ikke være ligeglade med om mennesker sulter, om de lever under diktatorer. Vi kan ikke være ligeglade med, om der er sundhed og trivsel, om der er liv i havene, og om jorden trives. Vi kan ikke være ligeglade med freden og retfærdigheden. Vi kan ikke vende ryggen til buddet om at elske vores fjende.

Hvis vi gør det, kommer vi til at ligne fjenden. Hvis vi falder i hadets grusomme mørke, slipper vi hævnen, forryktheden og vreden ud mod hinanden. Hvis vi elsker fjenden, kan vi bryde hadets og vredens cirkler og undgå folkemord, racisme, nationalisme og fanatisme.

Læs hele prædiken - klik her (eksternt link)

Kategorier Gamle nyheder