Udgivet tir d. 6. nov 2018, kl. 09:46

Udgivet april 2019

Lyden i Vor Frue Kirke har aldrig været bedre, end den er nu. Siden januar måned 2019 har håndværkere og teknikkere arbejdet på at renovere kirkens højtaleranlæg. Fredag den 29. marts 2019 blev det færdigrenoverede lydanlæg indviet, og i søndags var det for første gang i brug ved højmessen og til 17-tjenesten. 

”Vi er rigtig glade for, at vi nu kan præsentere en formidabel lyd, hvor man rent faktisk kan høre, hvad præsten siger, lige meget hvor i kirken man sidder,” siger Bent Sloth, der er kirketjener i Vor Frue Kirke, og som har haft ansvaret for at holde alle teknikkere og håndværkere i ørene, mens renoveringen har stået på.  

De sidste småjusteringer mangler stadig, men overordnet set betragtes projektet som afsluttet. 4 kilometer kabler er blevet trukket rundt i kirken, mere end 30 nye højtalere er blevet installeret, og så har kirkens præster og ansatte fået nye trådløse mikrofoner. 

Det er firmaet Oticon, som har stået for renoveringen af lydanlægget, og det har mildest talt ikke været en let opgave at tæmme lyden i det store kirkerum, der har en efterklang på hele 7 sekunder. Vi i Vor Frue Kirke er dog ikke i tvivl om, at det er lykkedes, men du er naturligvis velkommen til selv at komme og høre.

Nedenfor kan du se billeder fra renoveringen og indvielsen fredag d. 29. marts 2019.

Kategorier Gamle nyheder