Udgivet fre d. 22. sep 2017, kl. 14:56

Torsdag den 21. september kl. 16-18 var hjemløse, samarbejdspartnere og netværket omkring Den Sorte Gryde inviteret til navnefest i værestedets lokaler på Nansensgade 20 i København K.

Det sociale tilbud er det samme som altid, men nu har spise- og værestedet for hjemløse skiftet navn til Hugs & Food.

Navnet Den Sorte Gryde har altid været lidt ved siden af, forklarede tidligere formand for værestedet, Anders Gadegaard, i en tale til de fremmødte.

For selv om man ofte skal bruge en gryde, når man tilbereder mad til værestedets brugere, så leder navnet også tankerne hen på børnesangen Bro, bro brille, hvori det hedder, at den der kommer allersidst skal i den sorte gryde.

Og netop det med at komme til sidst er stik imod tanken bag værestedet, der er sat i verden for at udvise omsorg og tilbyde hjælp til de københavnske hjemløse, der er nogen af de allerdårligst stillede i samfundet. ”Hos os kommer de ikke sidst til, men først,” sagde Anders Gadegaard.

”Det nye navn Hugs & Food indfanger netop essensen i det, som er målsætningen med det her sted. At man som hjemløs kan komme ind fra gaden og få hjælp, omsorg og et gratis måltid mad. Vi ønsker at favne det hele menneske og yde hjælp til både den fysiske og den mentale sundhed.”

Læs mere om Hugs & Food på www.hugsandfood.com

I forbindelse med navneskiftet har værestedets lokaler fået en kærlig hånd med hjælp fra seks af værestedets brugere. Der er blevet malet, indkøbt nye møbler med støtte fra Medarbejdernes Honorarfond i Novo Gruppen, og stjernefotografen Robin Skjoldborg har taget en række portrætter af nogle af værestedets brugere, som er blevet printet i stort format og nu hænger og udsmykker væggene. Joachim Rosenstand fra Storyland har ligeledes hjulpet med navneskiftet og det nye logo.

Ud over snacks, kage og en lejet pølsevogn, der serverede frankfurtere og pølser i svøb til alle (doneret af Menighedsplejen i Københavns Domkirke), blev navneskiftet fejret med et lille overgangsritual, hvor det galt om at kaste bolde efter gammelt porcelæn og smadre så meget, som muligt.

Se billederne fra den festlige navnefest nedenfor

Se flere billeder på Hugs & Food's nye hjemmeside: www.hugsandfood.com

Kategorier Gamle nyheder