Udgivet fre d. 4. aug 2017, kl. 14:48

Søndag den 13. august holdt Københavns Domkirke og Den Armensk-Apostolske Kirke i Danmark fælles høstgudstjeneste i Vor Frue Kirke

Efter gudstjenesten var alle inviteret til armensk marked, der bød på traditionelt kunsthåndværk, lækre spiselige delikatesser fra Ararat-dalen, samt armensk grillmad.

Selve gudstjenesten startede som en almindelig højmesse, ledet af domprovst Anders Gadegaard, men indeholdte også det armenske ritual for Druernes Fest, der er den armenske ortodokse kirkes parallel til den traditionelle danske høstgudstjeneste, hvor menigheder landet over fejrer høstens frugtbare rigdom og glæder sig over Guds skaberværk.

”På denne måde holdt vi sammen en dansk luthersk høstgudstjeneste og en armensk ortodoks fejring af Druernes Fest, men uden at blande de to ritualer sammen,” forklarer domprovst Anders Gadegaard, der glædede sig over den festlige, fælles høstgudstjeneste, der skal ses som et udtryk for de to menigheders venskab og broderskab.

Kategorier Gamle nyheder