Udgivet man d. 15. maj 2017, kl. 10:25

Museet i Københavns Domkirke er nu åben med udstillingen "Vor Frue Kirke og reformationen"

2017 er reformations jubilæumsår, hvor man verden rundt markerer, at det er 500 år siden, at Martin Luther slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg og dermed ”slog døren” ind til en kritisk reform af den katolske kirke.

Museet i Vor Frue Kirke er også med til fejringen. Der bliver dog ikke tale om en bred reformationsudstilling, men derimod en lokalforankret udstilling.

Det største del af udstillingen vil være koncentreret om hændelserne i København og de stormfulde år med billedstormen på Vor Frue Kirke den 27. december 1530.

For bedre at kunne fortælle den omfattende historie, har vi digtet en lille reformationsfamilie, med far, mor og tre børn.

Den ene søn kommer på rejse med Peder Palladius og den anden kommer i bogtrykkerlære, og er med til at trykke Christian IIIs bibel og datteren bliver gift med en præst.

De fem fortæller, hvordan den nye tro indvirkede på dem og deres hverdag og gennem dem kan den besøgende læse om tvivl og diskussioner, om belejring og oprør.

Vi kommer i kontakt med Johann Bugenhagen, Christian III, Peder Palladius og ser på bogtrykkerkunsten, kvinders stilling og uddannelse og det ændrede kirkeliv.

I udstillingens sidste del, vises hvordan Vor Frue Kirke var tænkt som et reformationsmonument,

Til udstillingen er der indlånt genstande fra Nationalmuseet, Thorvaldsens Museum, Københavns Museum og fra private.

Illustrationerne til udstillingen er lavet af Tea Bendix.

Udstillingen er åben mandage til torsdage kl. 11-16, fredage og søndage kl. 12-16.

Omvisning i udstillingen onsdage kl. 12.

Kategorier Gamle nyheder