Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

NADVERGÆSTER - udstilling med QQ Textilkunst

NADVERGÆSTER - udstilling med QQ Textilkunst


# Aktuelt
Udgivet af Lasse Brejner, mandag d. 22. maj 2023, kl. 14:01

Åben fra onsdag 24. maj til 20 august. Fri entré

Ad flere omgange har Vor Frue Kirke haft glæde af, at kunne udstille fantastiske små kunstværker skabt af kreative, broderiglade kvinder. Tidligere har det været Vor Frue Kirke, der har sat rammerne for de broderede værker: Jeriko-rosen, Fisk i Stimer og senest Salmebroderier, men denne gang er de tekstile værker kommet til København fra Stoense Kirke på Langeland. QQ Textilkunst, der er et fællesskab på tværs af landegrænser, står bag udstillingen. De bruger tekstilernes særlige kvaliteter, tekstur, glans og skrøbelighed, som udgangspunkt for det kunstneriske udtryk, og de arbejder for at synliggøre og opnå anerkendelse af tekstilkunst i offentligheden. På opfordring af sognepræst Peter Møberg har de skabt serien ”Nadvergæster”. Oplægget har været enkelt: Et fast format, angivelse af apostlens navn og attribut.

Det er blevet til 12 meget forskellige udgaver af de 12 apostle, hvor den enkelte kunstner har haft frie hænder til at vælge farve, teknikker og fortolkning.

Der er adgang til udstillingen i museets åbningstid: Mandag til torsdag kl. 11 til 16 og fredag og søndag kl. 12 til 16. Der kan være lukket under kirkelige handlinger.